Прощання з Марадоною в Буенос-Айресі закінчилося сутичками з поліцією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У столиці Аргентини Буенос-Айресі 26 листопада відбулася церемонія прощання з футболістом Дієго Марадоною, яка закінчилася масовими сутичками з поліцією і затриманнями.

Про це пише Reuters.

Церемонія проходила в президентському палаці Casa Rosada, де розмістили труну з тілом. Після офіційного завершення церемонії прощання, на якій були присутні перші особи країни, палац закрили. Не всі фанати встигли віддати данину футболістові, що викликало загальне невдоволення.

На площі перед Casa Rosada зібралися тисячі вболівальників. Після закриття палацу частина з них спробувала взяти штурмом будівлю. Поліція застосувала водомети, сльозогінний газ, шумові гранати і гумові кулі.

Stringer / Getty Images

Міністерство внутрішніх справ намагаючись знизити градус заявило, що далі запланована процесія з труною і всі бажаючі можуть попрощатися з Марадоною, але сутички не вщухали кілька годин, поки не почалася процесія.

Повідомляється про десятки поранених і затриманих.

  • Легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона помер у віці 60 років 25 листопада. Він помер вдома від зупинки серця. На початку листопада його госпіталізували з крововиливом у мозок, але 11 листопада виписали.