Facebook планує запустити власну криптовалюту Libra вже на початку року. Але в «урізаному варіанті»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Facebook планує запустити власну криптовалюту Libra вже на початку року. Але в «урізаному варіанті»

Chesnot / Getty Images

Компанія Facebook запустить власну криптовалюту Libra у січні 2021 року, але в дуже «урізаному варіанті». Про це пише Financial Times, посилаючись на джерела.

Якщо спочатку передбачали, що Libra буде забезпечена кошиком традиційних валют, то тепер це буде єдина «цифрова монета», забезпечена тільки доларом США за курсом 1:1.

Точний час запуску Libra залежать від схвалення швейцарського регулятора (штаб-квартира компанії розміщена в Женеві). Хоча заявка була подана ще у травні.

У виданні додають, що електронний гаманець під Libra вже готовий. Криптовалюту планують запроваджувати поступово, насамперед у США та Латинській Америці.

«Урізаний варіант» став відповіддю на реакцію регуляторів, які побоювалися, що криптовалюта може дестабілізувати глобальну економіку й використовуватися для відмивання грошей.

  • Торік у Євросоюзі заявляли, що не дозволять Libra, поки не будуть усунені ризики, які вона може спричинити. Зокрема, французька влада обіцяла заблокувати розвиток криптовалюти. На її думку, валюта загрожує «грошовому суверенітету» уряду.