В ООН підтримали ідею створити на Донбасі вільну економічну зону

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В ООН підтримали ідею створити на Донбасі вільну економічну зону

Дівєєв Сергій / УНІАН

Програма розвитку ООН (ПРООН) підтримує ідею створити вільну економічну зону на сході України, адже нові робочі місця допоможуть скоротити бідність та будуть сприяти швидкому й стійкому економічному розвитку.

Про це в інтервʼю Інтерфаксу заявила представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева.

«Нові робочі місця сприятимуть скороченню бідності, швидкому і стійкому економічному розвитку, більшій стійкості та процвітанню. Зрештою, створення такої зони може стимулювати структурну трансформацію. [...] Існує чимало сфер, де не вистачає інвестицій», — розповіла Ґерчева.

Вільна економічна зона, за її словами, могла б запропонувати нові можливості для місцевих підприємців й місцевих громад. Ґерчева переконана, що втілення цієї ініціативи є «цілком реальним», але для цього необхідні певні передумови, зокрема треба забезпечити повну прозорість і підзвітність, коли йдеться про залучення інвестицій (як іноземних, так і вітчизняних).

Раніше в Офісі президента уточнювали, що поки розмірковують про створення ВЕЗ тільки на підконтрольних частинах Донбасу, а решта увійде до вільної зони після звільнення територій від бойовиків.