Міністр фінансів запевняє, що діри в держбюджеті немає. А доходи за 2020 рік узагалі перевиконають

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Міністр фінансів запевняє, що діри в держбюджеті немає. А доходи за 2020 рік узагалі перевиконають

Pixabay

Міністр фінансів Сергій Марченко запевняє, що в державному бюджеті на 2020 рік немає діри, але визнав факт дефіциту.

Про це він розповів в інтерв’ю ВВС.

«Діра — це коли у вас доходи не виконуються. А в нас план за доходами державного бюджету цього року буде перевиконаний. А щодо фінансування дефіциту, то сьогодні ми справляємося з цією ситуацією власними силами і ресурсом», — пояснив міністр.

За його словами, в уряді є кілька планів щодо того, як діяти до кінця року, щоб максимально профінансувати всі видатки бюджету.

«Ще раз підкреслюю: станом на сьогодні мова може йти про незначні затримки на незначні суми. Ні про які суми в десятки мільярдів гривень, як ідуть інсинуації в пресі, не йдеться. Є окремі затримки, але вони теж вирішуються», — зазначив Марченко.

Міністр підкреслює, що проблема з дефіцитом бюджету виникла через недоотримання коштів від міжнародних організацій. Він пояснює, у бюджеті закладено отримання €6 мільярдів , тоді як по факту Україна отримала лише три. Водночас доходи до кінця року будуть перевиконані на 10 мільярдів гривень.

  • 26 листопада Кабінет міністрів затвердив проєкт держбюджету на 2021 рік, який був узгоджений із Міжнародним валютним фондом. У доопрацьованому проєкті доходи передбачені у сумі 1 трлн 92 млрд гривень, а витрати — 1 трлн 328 млрд гривень.
  • Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що дефіцит скоротили з 6% до 5,47% (з 270 млрд до 236 млрд гривень).