Убивство вчителя в передмісті Парижу: чотирьом школярам висунули звинувачення у співучасті

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Убивство вчителя в передмісті Парижу: чотирьом школярам висунули звинувачення у співучасті

Samuel Paty / Flickr

Поліція Франції висунула звинувачення чотирьом підліткам в організації вбивства вчителя з передмістя Парижу, якому відтяли голову за демонстрацію карикатур на пророка Мухаммеда.

Про це пише видання Barrons.

Учні школи, в якій працював убитий Семюель Паті, вказали 18-річному вихідцю з Росії Абдуллаху Анзорову на вчителя. Усіх підозрюваних — у віці від 13 до 14 років — звинувачують у «співучасті в терористичному вбивстві». За даними джерела видання, Анзоров заплатив учням за допомогу кількасот євро. Усього в причетності до вбивства підозрюють 14 осіб.

17 жовтня в місті Конфлан-Сент-Онорін, за 10 км від Парижу, 18-річний Анзоров обезголовив учителя місцевої школи Семюеля Петі за образу пророка Мухаммеда. Як пишуть ЗМІ, учитель читав лекції з громадянського виховання і показав учням карикатури на пророка, які викликають негативну реакцію серед мусульман. Лекція стосувалася релігійного екстремізму.

  • Після вбивства Анзоров опублікував у Twitter відрізану голову жертви і звернувся до президента країни: «Я стратив одного з твоїх псів, який посмів принизити Мухаммеда», — написав він. Соцмережа заблокувала його акаунт.
  • Поліція намагалася затримати вбивцю, але він став погрожувати ножем. Його застрелили. Перед смертю він нібито крикнув: «Аллаху акбар». Згодом зʼясувалося, що вбивця — уродженець Москви.
  • Протягом 17—18 жовтня правоохоронці затримали 11 осіб за підозрою у причетності до організації вбивства. 19 жовтня затримали 4 школярів, які могли навести вбивцю на викладача.