У передмісті Парижу терорист відтяв голову шкільному вчителеві. Той нібито показував карикатури на пророка Мухаммеда

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У передмісті Парижу невідомий обезголовив чоловіка нібито за демонстрацію карикатур на пророка Мухаммеда.

Про це повідомляє BBC.

Напад стався в пʼятницю ввечері в Конфлан-Сент-Онорін, на північний захід від Парижу. Жертвою став учитель місцевої школи, який, за даними ЗМІ, показував своїм учням карикатури на пророка Мухаммеда як приклад свободи слова. Нападник спробував втекти, проте контртерористичний підрозділ французької поліції його ліквідував.

Зазначається, що місце події відвідав президент Франції Емманюель Макрон. Зараз територія школи в Конфлан-Сент-Онорін оточена правоохоронцями.

Французьке видання BFMTV стверджує, що нападником був 18-річний уродженець Москви. Перед вбивством він кричав: «Аллаху Акбар». Фото відрізаної голови вчителя терорист опублікував у Twitter, однак соцмережа видалила зображення і заблокувала його обліковий запис.

  • У пʼятницю, 25 вересня, в Парижі біля колишньої редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo двоє людей отримали ножові поранення.
  • На початку вересня в Charlie Hebdo знову опублікували карикатури на Мухаммеда. У звʼязку з цим американська неурядова організація SITE Intelligence, що відстежує діяльність екстремістських рухів, повідомила про погрози на адресу редакції Charlie Hebdo від терористичної організації «Аль-Каїда».