Біля колишньої редакції журналу Charlie Hebdo чоловік з ножем напав на людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Біля колишньої редакції журналу Charlie Hebdo чоловік з ножем напав на людей

Libraire de Charlie

У пʼятницю, 25 вересня у Парижі біля колишньої редакції сатиричного журналу «Шарлі Ебдо» дві людини отримали ножові поранення. Про це повідомив премʼєр-міністр Франції Жан Кастек, передає Le Figaro.

Поліція Парижу повідомляє, що нападника затримали. За повідомленнями у ЗМІ, на сходах опери Бастилії затримали чоловіка зі слідами крові на одязі.

Незадовго до нападу поліція оточила периметр довкола будівлі через підозрілий пакет.

Напад стався після того, як на початку вересня журнал Charlie Hebdo опублікував карикатури на пророка Мухаммеда, після чого отримав погрози на свою адресу.

Про що йдеться?

На початку вересня у Charlie Hebdo знову опублікували карикатури на Мухаммеда. У звʼязку з цим американська неурядова організація SITE Intelligence, що відстежує діяльність екстремістських рухів, повідомила про погрози на адресу редакції Charlie Hebdo від терористичної організації «Аль-Каїда».

7 січня 2015 року в Парижі двоє ісламських бойовиків, брати Саїд і Шериф Куаші напали на офіс редакції щотижневика. Вони з автоматами, пістолетами-кулеметами, пістолетами ТТ, гранатометом і помповим дробовиком увірвалися до редакції із криками «Аллаху Акбар». Унаслідок нападу загинули 12 осіб, ще 11 отримали поранення. Нападників 9 січня 2015 року ліквідували французькі силовики під час спецоперації.

На початку 2013 року Charlie Hebdo опублікував комікс про життя пророка. Вважається, що невдоволення цими карикатурами й стало основним мотивом нападу.

Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики терористичної організації «Аль-Каїда на Аравійському півострові». Про причетність до нападу також заявили в терористичній організації «Ісламська держава».