Убитого в передмісті Парижу вчителя вшанують найвищим орденом Франції

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Убитого в передмісті Парижу вчителя вшанують найвищим орденом Франції

Samuel Paty / Flickr

Вчителя Семюеля Петі, убитого та обезголовленого терористом у передмісті Парижу, удостоять найвищої нагороди Франції — ордена Почесного легіону.

Про це повідомляє BFMTV.

Церемонія відбудеться у вівторок увечері в Сорбонні. «Його мучеництво заслуговує на це визнання», — заявив міністр освіти Франції Жан-Мішель Бланкер.

  • 17 жовтня в місті Конфлан-Сент-Онорін, за 10 км від Парижу, 18-річний хлопець обезголовив учителя місцевої школи Самюеля Петі за образу пророка Мухаммеда. Як пишуть ЗМІ, учитель читав лекції з громадянського виховання і показав учням карикатури на пророка, які викликають негативну реакцію серед мусульман. Лекція стосувалася релігійного екстремізму.
  • Після вбивства хлопець опублікував у Twitter відрізану голову жертви і звернувся до президента країни: «Я стратив одного з твоїх псів, який посмів принизити Мухаммеда», — написав він. Соцмережа заблокувала його акаунт.
  • Поліція намагалася затримати хлопця, але він став погрожувати ножем. Його застрелили. Перед смертю він нібито крикнув: «Аллаху Акбар». Згодом зʼясувалося, що вбивця — уродженець Москви.
  • Протягом 17—18 жовтня правоохоронці затримали 11 осіб за підозрою у причетності до організації вбивства. 19 жовтня затримали 4 школярів, які могли навести вбивцю на викладача.