Колишній член ТКГ Фокін заявив, що політики нацькували на нього «гопників вищого рангу»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Колишній член ТКГ Фокін заявив, що політики нацькували на нього «гопників вищого рангу»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Колишній член Тристоронньої контактної групи Вітольд Фокін заявив, що політики натравили на нього «гопників вищого рангу». Про це він розповів в інтервʼю «Комсомольській правді».

«Моя поява у складі української делегації ТКГ насторожила політиків, які наживаються на війні, і вони нацькували на мене гопників вищого рангу», — заявив він.

За його словами, політична еліта, що прийшла до влади після Революції гідності, не зацікавлена ​​у припиненні війни, «яка приносить високі доходи, і будь-який рух до миру сприймається як замах на їхній бізнес».

«З такими людьми вони не церемоняться, спускають з повідка зграю гопників, які ганьблять людину, не зважаючи ні на вік, ні на авторитет, ні на заслуги», — додав він.

  • 30 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким вивів першого премʼєра Вітольда Фокіна зі складу делегації України на переговорах у Мінську. Міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков назвав причину звільнення Фокіна: «Його позиція, яку він висловлював, не відповідає тактиці ведення переговорів, вона не відповідає ідеології української делегації».
  • 30 серпня Фокін в інтервʼю виданню «Страна.ua» заявив, що особливий статус потрібно надати всьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями. Він також виступив за повну амністію для учасників подій на сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення державного кордону під контроль України.