Уряд виплатить родинам 28 незаконно увʼязнених у Росії українців по 100 тисяч гривень допомоги

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Уряд виплатить родинам 28 незаконно увʼязнених у Росії українців по 100 тисяч гривень допомоги

TASS \ TASS via Getty Images

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій виділить родинам 28 політвʼязнів, незаконно утримуваних у Росії, по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

На ці потреби скерують 2,8 мільйона гривень. У жовтні Міжвідомча комісія також виділила по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги родинам 20 українських громадян, які позбавлені свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України та досі перебувають за ґратами в РФ. Аналогічні виплати отримали троє українських громадян, звільнених з російського полону.

  • Очільник української делегації у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Леонід Кравчук повідомив, що Україна передала список з 11 людей для обміну полоненими до кінця року.
  • Радник української делегації у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Олексій Арестович заявив, що політичні радники вже ведуть практичну роботу з підготовки саміту «нормандської четвірки» у 2020 році. Він додав, що на засіданні ТКГ українська делегація запропонувала провести до 24 грудня обмін полоненими.