Правоохоронці закрили низку кримінальних справ через рішення КСУ. Фігуранти загалом не задекларували понад 30 мільйонів гривень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Національне антикорупційне бюро та Державне бюро розслідувань закрили низку кримінальних проваджень за недостовірне декларування у зв’язку з рішенням Конституційного суду.

Про це пише Нацагентство з питань запобігання корупції у своєму Facebook.

«Ці провадження були зареєстровані за матеріалами, які Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до правоохоронних органів у 2020 році — після встановлення ознак недостовірного декларування (ст. 366-1 Кримінального кодексу України) за результатами повної перевірки декларацій», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, НАБУ закрило справу проти депутата Київської обласної ради Михайла Сіренка, який не задекларував майна на майже 16 мільйонів гривень, а також проти заступника генерального директора держпідприємства «Укрінмаш» Юрія Шрамка, який «забув» задекларувати близько 7,5 мільйона гривень. Покарання уникнули ексзаступник міністра економіки Сергій Ніколайчук, перший заступник голови Херсонської облради Василь Зеленчук і екснардеп Вадим Нестеренко.

Закривало справи й Державне бюро розслідувань. Зокрема, провадження було закрито проти колишнього прокурора Київської місцевої прокуратури № 7 Анни Кузьменко, яка не задекларувала 1,1 мільйона гривень.

«Загалом з травня 2020 року НАЗК встановило недостовірне декларування за ст. 366-1 КК у 97 деклараціях. Матеріали були направлені до правоохоронних органів. Через рішення КСУ притягнути до відповідальності осіб, які вказали недостовірні відомості в деклараціях, наразі неможливо», — зазначають у НАЗК.