Австрія озвучила плани з вакцинації від коронавірусу. Планують три етапи, в першу чергу — люди похилого віку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Австрія озвучила плани з вакцинації від коронавірусу. Планують три етапи, в першу чергу — люди похилого віку

health.mil

Міністерство охорони здоров’я Австрії оголосило про плани з вакцинації населення від коронавірусу. Її процес розраховують запустити вже з січня 2021 року і проводити у три етапи. Про це заявив глава МОЗ Рудольф Аншобер та представник відомства Клеменс Мартін Ауер, повідомляє Der Standard.

Це попередній план, який ще планують погоджувати в уряді. Але відомство має ціль — протягом трьох етапів вакцинувати не менше 50% населення.

Так, на першому етапі, який триватиме протягом січня-лютого, планують вакцинувати людей, старше 65 років, у першу чергу тих, які мешкають у геріатричних будинках, а також медперсонал цих закладів.

На другому етапі — у березні і квітні — у країні планують вакцинувати тих, хто працює у вразливих сферах: медиків, поліцейських, учителів, працівників соціальних сфер.

На третьому етапі, який мав би розпочатися з квітня, планують ввести вакцинацію для решти населення. Скільки саме тоді вакцинують, залежатиме від кількості отриманих доз. Щеплення, зазначає МОЗ, буде добровільним.