Міноборони закупить дві партії модернізованих установок «Шилка» для боротьби з БПЛА

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міноборони планує цього року закупити у ДП «Арсенал» дві партії модернізованих зенітних самохідних установок 3СУ-23-4М-А1 «Шилка», які можна застосовувати для боротьби з дронами та безпілотниками.

Про це розповів директор заводу «Арсенал» Ігор Волощук, передає пресслужба Міноборони.

Він заявив, що Міноборони зацікавлене в цьому озброєнні та надає всю необхідну підтримку. Зараз контракт перебуває на стадії укладення, він додатково передбачає замовлення цих зеніток у 2021 році.

Цими установками повинні укомплектувати зенітні підрозділи Збройних сил. Як пише Defense Express, установки можуть значно допомогти в боротьбі із безпілотниками в зоні бойових дій на Донбасі, особливо в ліквідації російських і китайських бюджетних дронів, які постійно літають над позиціями ЗСУ.

Цензор.НЕТ

3СУ-23-4М-А1 оснащені новою багатофункціональною радіолокаційною станцією з цифровою антенною решіткою «Рокач-АС» і цифровою обчислювальною системою. Також вони мають блок цифро-аналогових перетворювачів. Боєприпаси до «Шилок» від «Арсеналу» відносно недорогі, що теж є перевагою.

Модернізована «Шилка» має три варіанти: А1, який хоче купити Міноборони; А2 і А3. Другий варіант має оптико-локаційну систему і лазерний далекомір, що дозволяє автоматично супроводжувати ціль. Третій варіант має ракетний канал і блок з чотирьох керованих ракет ближнього радіусу.