ВАКС закрив справу судді Вищого адмінсуду про недостовірне декларування

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ВАКС закрив справу судді Вищого адмінсуду про недостовірне декларування

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) закрив кримінальне провадження проти судді Вищого адміністративного суду (ВАСУ) щодо декларування недостовірної інформації. Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

Колегія суддів закрила справу 24 листопада через скандальне рішення Конституційного суду, яким була скасована відповідальність за брехню в декларації.

У ВАКС не зазначають прізвище судді, але «Українська правда» повідомляє, що ймовірно йдеться про Олега Голяшкіна. У деклараціях за 2015 та 2016 роки він не вказав дві квартири у центрі Києва, власником яких є його близька людина. Крім того, помешкання були у постійному користуванні Голяшкіна.

Нагадаємо, раніше через рішення КСУ ВАКС закрив справу проти колишнього голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля та дві справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

  • Президент Зеленський подав до Ради законопроєкт, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду, а рішення суду вважати нікчемним і таким, що не має юридичних наслідків. Глава КС заявив, що цей документ має ознаки конституційного перевороту.
  • Увечері 2 листопада понад 100 нардепів на чолі зі спікером Ради Дмитром Разумковим зареєстрували в Раді альтернативний проєкт закону про відновлення електронного декларування.
  • Крім того, 3 листопада 47 народних депутатів від фракцій «Слуга народу», «Голос» і «Довіра» зареєстрували законопроєкт, яким пропонується підвищити кворум Конституційного суду до 17 суддів.