«Батьківщина» хоче судитися з НАЗК через зупинення фінансування. Позов розглядає Окружний адмінсуд

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Батьківщина» хоче судитися з НАЗК через зупинення фінансування. Позов розглядає Окружний адмінсуд

STR / NurPhoto via Getty Images

В Окружному адміністративному суді Києва зареєстрували позов політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» до Національного агентства з питань запобігання корупції через припинення фінансування.

Про це повідомили у пресслужбі Окружного адміністративного суду Києва.

«Позивач просить суд визнати протиправними дії працівників НАЗК під час складення висновку про результати аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та визнати неправомірними окремі його пункти», — розповіли в ОАСК.

Також «Батьківщина» вимагає скасувати наказ НАЗК про зупинення державного фінансування партії за четвертий квартал 2020 року.

Як зазначили в Окружному адмінсуді, разом із позовом надійшла заява про його забезпечення — у ній позивач просить суд зупинити дію оскаржуваного наказу до вирішення справи по суті.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі, а також чи є правові підстави для вжиття заходів забезпечення позову.

У НАЗК пояснили, що скасували фінансування партії через виявлені порушення у звіті. За результатами перевірки, агентство знайшло ознаки адміністративних та навіть кримінальних правопорушень.