Радник голови ОП каже, що СБУ вивчила фінансування телеканалів Медведчука. Але справа не рухається через «інші правоохоронні органи»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Радник голови ОП каже, що СБУ вивчила фінансування телеканалів Медведчука. Але справа не рухається через «інші правоохоронні органи»

Кароліна Ускакович / «Бабель»

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що СБУ «ефективно» проаналізувала діяльність телеканалів з пулу Віктора Медведчука — ZIK, «112 Україна» і NewsOne. Водночас він скаржиться на бездіяльність «інших правоохоронних органів» у цій справі.

Про це Подоляк розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Я не сумніваюся, що СБУ ефективно провела аналіз того, що відбувається на цих каналах. Далі ми заходимо в представлення цього аналізу в судах. Це повинні робити інші правоохоронні органи, але чомусь не роблять», — заявив він.

Журналісти «Бабеля» нагадали йому про заяву президента Зеленського про те, що «таким людям, як пан Медведчук, не можна давати монополізувати українське телебачення». На що Подоляк відповів: «Ми ж не в авторитарній державі живемо. Президент має певний ціннісний набір усередині себе. Він промовляє це публічно, каже: “Я такий, я хочу, щоб це було так”. А далі починає працювати стандартна держава: силовики, прокуратура, та сама СБУ, які повинні документально довести порушення закону, неправильне фінансування. На жаль, цього не зробили. І не президент це має робити, а конкретні виконавці».

Також він заявив, що негативно ставиться до пулу телеканалів, які займають позицію «сусідніх держав», але якщо їх ізолювати, вони все одно віщатимуть. Водночас Подоляк відмовився говорити, що діяльність цих каналів — це чиста російська пропаганда: «Росія веде більш жорстку пропаганду, більш примітивну, але технологічно якісну. Вона у них більш прямолінійна, а на цих каналах люди поводяться більш мʼяко, якось так».