Путін визнає Байдена тоді, коли Трамп заявить про поразку. Зараз він чекає закінчення «внутрішньополітичного протистояння» в США

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Путін визнає Байдена тоді, коли Трамп заявить про поразку. Зараз він чекає закінчення «внутрішньополітичного протистояння» в США

Россия 1 / Youtube

Росія очікує на визначення переможця виборів президента США шляхом «політичного звичаю», коли один із кандидатів визнає поразку, або підведення підсумків «у легітимний спосіб». Про це заявив Володимир Путін в ефірі одного з російських державних телеканалів.

За його словами, стосунки між Росією та США «зіпсовані» й гіршими вже не будуть, а Кремль не поспішає вітати Джо Байдена з суто формальних причин.

«Пам’ятаєте, всі вітали пані Клінтон, виявилося потім, що переміг Трамп. Ми з повагою відносимося до всіх — і до чинного президента Трампа, і до кандидата на цю посаду пана Байдена», — сказав Путін.

Російський президент заявив, що буде працювати «з будь-якою людиною, якій буде висловлено довіру американського народу». Але визначення цієї людини має відбутися або «за допомогою політичного звичаю, коли одна зі сторін визнає перемогу іншої», або через підсумки виборів «у легітимний, правовий спосіб».

«Ми просто чекаємо закінчення цього внутрішньополітичного протистояння», — додав Путін.