ВООЗ: Якщо Європа не вживе заходів, з наступного року почнеться третя хвиля коронавірусу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
ВООЗ: Якщо Європа не вживе заходів, з наступного року почнеться третя хвиля коронавірусу

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Якщо уряди країн Європи повторять свої помилки у підготовці до другої хвилі коронавірусу, з 2021 року на них чекає третя. Про це заявив спецпредставник Всесвітньої організації охорони здоров’я Девід Набарро, передає Reuters.

За його словами, уряди європейських держав не розбудували необхідну інфраструктуру в літні місяці, коли взяли під контроль першу хвилю пандемії.

«Тепер ми маємо другу хвилю. Якщо вони не розбудують необхідну інфраструктуру, у нас буде третя хвиля на початку наступного року», — сказав він.

Європа раділа контролю над першою хвилею недовго — показники захворюваності зростають знову. Зокрема в Німеччині за останню добу виявили майже 23 тис. нових випадків, у Франції — майже 18 тис., у Великій Британії — понад 19 тис.

Набарро також заявив про небезпеку відкриття гірськолижних курортів, що навіть із дотриманням всіх правил може призвести до підвищення рівня захворюваності та смертей.

Він звернув увагу на досвід азійських країн на кшталт Південної Кореї, де рівень розповсюдження інфекції наразі відносно низький — всього 330 нових хворих за останню добу.

«Люди повністю залучені, вони практикують поведінку, яка ускладнює поширення вірусу. Вони тримають дистанцію, носять маски, ізолюються під час хвороби, миють руки та поверхні. Вони захищають найбільш вразливі групи», — підкреслив спецпредставник ВООЗ, зазначаючи, що азійські країни досі не послабили обмежень.