В Україні за добу виявили 14,5 тисячі хворих на коронавірус. Президент попереджав, що локдаун можливий при 15 тисячах

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В Україні за добу виявили 14,5 тисячі хворих на коронавірус. Президент попереджав, що локдаун можливий при 15 тисячах

geralt / Pixabay

В Україні за добу виявили 14 575 нових випадків коронавірусу. Про це повідомляє Telegram-канал Міністерства охорони здоров’я «Коронавірус інфо».

Станом на 20 листопада померли 229 осіб, 7,8 тисячі одужали. Найбільше нових випадків хвороби зафіксували в Києві — майже 1,4 тисячі.

За весь час в Україні виявили 598 тисяч випадків коронавірусу. Від хвороби померли понад 10,5 тисячі осіб.

У жовтні президент Володимир Зеленський попереджав, що локдаун слід очікувати після подолання позначки в 15 тисяч хворих на добу. За його словами, локдаун повністю зупинить економіку України, тому раніше запроваджувати його недоцільно.

Пізніше міністр охорони здоровʼя Максим Степанов говорив, що нова хвиля пандемії призведе до обмежень для бізнесу, проте повного локдауну не буде.

«Виходячи з різних чинників у нашій країні, зокрема з економічних, повний локдаун… ми повинні його максимально уникати. Так, робимо відповідні обмеження, включно з обмеженнями для бізнесу, але ми не закриваємо бізнес», — сказав міністр.

Уже 17 листопада премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що тритижневий локдаун можуть запровадити, якщо кількість хворих на добу сягне 20 тисяч.