ЦВК зобовʼязала виборчком у Кароліно-Бугазі провести перевибори голови та депутатів сільради

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ЦВК зобовʼязала виборчком у Кароліно-Бугазі провести перевибори голови та депутатів сільради

Ковальчук Віктор / УНІАН

Центральна виборча комісія зобовʼязала Кароліно-Бугазьку сільську територіальну виборчу комісію визнати результати місцевих виборів у Кароліно-Бугазі недійсними та призначити нові вибори.

Про це повідомляє громадянська мережа «ОПОРА».

Таке рішення комісія ухвалила на підставі постанови Верховного суду. 12 листопада суд зобовʼязав ЦВК провести перевибори, задовільнивши скаргу кандидата на посаду сільського голови Вʼячеслава Кісенка та низки кандидатів до сільради.

Перед цим Кісенко та 8 кандидатів у депутати сільради подали позов до Шостого апеляційного адміністративного суду, в якому заявили про порушення своїх прав бути обраними та вимагали скасувати результати голосування. На підставі цих результатів ЦВК оголосила обраним головою сільради Андрія Апанасенка. Проте апеляційний суд відмовив у задоволенні цих вимог. Через це кандидати звернулися до Верховного суду.

  • У містах і селах чотирьох українських областей будуть проведені повторні місцеві вибори. Десь це зробити зобов’язав суд, а в деяких містах обрані мери померли до вступу на нову посаду.
  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.