У чотирьох областях України проведуть повторні місцеві вибори

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У чотирьох областях України проведуть повторні місцеві вибори

Ковальчук Віктор / УНІАН

У містах та селах чотирьох українських областей будуть проведені повторні місцеві вибори. Десь це зробити зобов’язав суд, а у деяких містах обрані мери померли до вступу на нову посаду.

Про це пише Центральна виборча комісія у своєму Facebook.

Наразі точно відомо про 4 області, де проведуть повторні вибори: у Київській, Чернігівській, Вінницькій та Сумській.

17 січня жителі міста Новгород-Сіверський обиратимуть мера. Переможець виборів Олег Бондаренко помер від коронавірусу 29 жовтня.

28 жовтня помер від коронавірусу мер Борисполя (Київська область) — 60-річний Анатолій Федорчук. Він очолював місто від 2006 року. Повторні вибори там призначили на 31 січня.

Наразі немає дат, але у Броварах також проведуть повторні вибори голови і депутатів міської ради, а в селі Уланівка Вінницької області обиратимуть лише сільського голову. У цьому випадку рішення провести перевибори ухвалив суд. У Броварах зафіксували низку порушень виборчого процесу, а в Уланівці під час голосування закінчилися бюлетені.

Також проведуть повторні вибори і в місті Конотоп, де також помер переможець на посаду міського голови. Олександр Луговий хворів на коронавірусну інфекцію.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • Явка на місцевих виборах в Україні становила близько 37% — це майже на 10% менше, ніж у 2015 році, коли на дільниці прийшли понад 46% виборців.