ОП відмовився оприлюднити витрати на «опитування Зеленського» і перенаправив до «Слуг народу». Там обіцяють показати цифри у звіті для НАЗК

Автори:
Вікторія Мартинюк, Оксана Коваленко
Дата:
ОП відмовився оприлюднити витрати на «опитування Зеленського» і перенаправив до «Слуг народу». Там обіцяють показати цифри у звіті для НАЗК

Соколовська Інна / УНІАН

Партія «Слуга народу», яка замовляла та оплачувала всеукраїнське опитування президента, заявила, що всі витрати на його проведення покажуть у звіті для Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК). Про це повідомили у відповіді на інформаційний запит «Бабеля».

Сам запит був направлений в Офіс президента ще 20 жовтня, але звідти його перенаправили в СН, пояснивши тим, що саме партія оплачувала опитування. «Бабель» запитував ОП про організацію опитування, скільки на це витратять коштів, до котрого числа триватиме підрахунок, хто його проводитиме та як планують забезпечити прозорість і чесність підрахунку.

У СН у відповіді на запит повідомили, що опитування оплачували за рахунок партійних внесків. Скільки — у відповіді не вказують, наголошуючи, що ці дані не є публічними. У політсилі посилаються на законодавство про те, що юридична особа, яка не є суб’єктом владних повноважень, зобов’язана надавати дані про використання коштів лише з держбюджету.

При цьому, в президентській політсилі обіцяють відобразити витрати на опитування у звіті для НАЗК за четвертий квартал. Водночас, робота відомства фактично заблокована через скандальне рішення Конституційного суду.