Нардепка «Слуги народу» Совгиря візьме участь у конкурсі на посаду судді Конституційного суду

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Нардепка від «Слуги народу» і заступниця голови парламентського комітету з питань правової політики Ольга Совгиря візьме участь у конкурсі на вакантну посаду судді Конституційного суду за квотою Верховної Ради.

Про це вона заявила «Радіо Свобода».

«Бажання взяти участь у конкурсі у мене є. Я буду подавати свою кандидатуру. Думаю, що зроблю це найближчим часом», — розповіла Совгиря.

На думку представника президента в Конституційному суді Федора Веніславського, фракція «Слуга народу» підтримає її кандидатуру.

«Вона — абсолютний авторитет із точки зору конституційного судочинства і з точки зору конституціоналіста. У фракції до неї всі звертаються за порадами, і вона дає свої рекомендації та виступає на фракціях... Тому, якщо вона вирішить брати участь, я думаю, що це дуже підсилить Конституційний суд і буде дуже позитивним моментом», — заявив він.

За словами Веніславського, бажання позмагатися за крісло судді Конституційного суду виявили ще двоє представників «Слуги народу». Водночас він відмовився називати їхні прізвища.

Нагадаємо, за квотою Ради залишилося два вакантні місця суддів КСУ. На засіданні нардепи розглянули кандидатів на одне з них: Юрія Павленка («Опозиційна платформа — За життя»), Ольгу Боднар-Петровську («Батьківщина»), Миколу Сірого («Європейська солідарність») та Наталію Денисенко («Голос»). Під час рейтингового голосування жоден з кандидатів не набрав 226 голосів, найбільше отримав Юрій Павленко — 154. Після цього його кандидатуру винесли на голосування за офіційне призначення суддею КСУ. За це рішення висловилися лише 100 депутатів.

Кандидатів на друге вакантне місце нардепи не розглядали.