Байден все ж отримає доповідь про стан нацбезпеки країни. Але не від Білого дому, а від експертів та дипломатів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Байден все ж отримає доповідь про стан нацбезпеки країни. Але не від Білого дому, а від експертів та дипломатів

Gage Skidmore / Flickr

Обраний президент США Джо Байден попри заборону Дональда Трампа все ж отримає спеціальні доповіді про стан національної безпеки країни.

Про це повідомили у його команді NBC News.

Щоденні доповіді від розвідки отримують президенти США, а також кандидати у президенти. За традицією, президент дозволяє своєму наступнику на цій посаді також мати доступ до цих доповідей, але Трамп заборонив співробітникам Білого дому співпрацювати з Байденом.

У зв’язку з цим Байден та обрана віцепрезидент Камала Гарріс отримають таку доповідь, але не від чиновників Білого дому, а від експертів у галузі дипломатії, оборони та розвідки.

  • Президент США Дональд Трамп порушив чергову традицію після виборів та заборонив розвідці давати щоденні доповіді обраному президенту.
  • Обраний президент США Джо Байден планує переїхати до Білого дому разом із двома своїми собаками. Таким чином він відновить традицію перебування домашніх улюбленців біля американського президента. Дональд Трамп став першим президентом США за понад 100 років, у якого не було домашнього улюбленця у Білому домі.
  • Трамп порушив не одну президентську традицію у США. Наприклад, серед них існує негласне правило не критикувати своїх попередників, натомість Трамп протягом усього свого президентства постійно критикував політичні рішення Барака Обами.