Корабель Crew Dragon компанії SpaceX із чотирма астронавтами успішно зістикувався з МКС

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Корабель Crew Dragon компанії SpaceX із чотирма астронавтами успішно зістикувався з МКС

NASA

Космічний корабель компанії SpaceX Ілона Маска Crew Dragon із чотирма астронавтами на борту вранці 17 листопада успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції (МКС). Про це повідомляють NASA і Bloomberg.

Політ з космодрому на мисі Канаверал в США до МКС тривав 27 годин. Стиковка з американським модулем Harmony відбувалася в автоматичному режимі.

Через декілька годин екіпаж — троє представників американського аерокосмічного агентства Майкл Гопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Вокер, а також один з японського Зоічі Ногучі — вийде на космічну станцію, щоб розпочати шестимісячну наукову місію на борту лабораторії. Вони повернуться на Землю навесні 2021 року.

Екіпаж місії приєднався до астронавтів «Роскосмосу» Сергія Рижкова та Сергія Кудь-Сверчкова, які перебувають на МКС разом зі своєю американською колегою Кетлін Рубінс. Уперше екіпаж станції розширили до сімох осіб.

Ця місія — одна з шести запланованих NASA та SpaceX. Це перший регулярний комерційний політ з екіпажем, сертифікований державною космічною агенцією. Також це вперше, коли міжнародний екіпаж виходить на орбіту за допомогою приватного американського космічного корабля.