Bihus.info: Чоловік Венедіктової звільнився з МВС, отримав 750 тисяч гривень виплат і за 10 днів поновився на посаді

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Чоловік генерального прокурора Ірини Венедіктової Денис Колесник звільнився з посади заступника начальника департаменту кіберполіції, отримав виплати, а за кілька днів поновився на роботі.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info.

Як стверджують журналісти, 25 вересня Колесник, пропрацювавши рік у структурах МВС, подає рапорт на звільнення і просить соціальні виплати. 29 вересня він отримує понад 770 тисяч гривень і 30 вересня офіційно звільняється.

Однак вже через 10 днів він знову поновився на посаді та продовжив роботу.

Згідно з публічним реєстром декларацій НАЗК, Колесник 1 жовтня подав декларацію про суттєві зміни в майновому стані. Там він вказав, що отримав 608 тисяч гривень «одноразової допомоги при звільненні», 48 тисяч гривень матеріальної допомоги на «вирішення соціально-побутових питань», ще 14 тисяч «на оздоровлення», а також 103 тисячі грошового забезпечення.

6 жовтня Колесник подає декларацію перед звільненням, а вже 9 жовтня подав декларацію кандидата на ту саму посаду. Однак, окрім заступника начальника Департаменту кіберполіції, також вказано і посаду начальника 2-го управління (організаційно-аналітичної роботи та забезпечення діяльності) Національної поліції України.

  • 23 вересня народний депутат Гео Лерос, якого виключили з фракції «Слуга народу», повідомив, що генпрокурор Ірина Венедіктова орендує президентську дачу в Пущі-Водиці. Згодом це підтвердили і журналісти-розслідувачі програми «Схеми». Вони з’ясували, що Венедіктова орендує дачу за цінами, вдвічі нижчими за офіційні.
  • Сама Венедіктова назвала це вимушеним заходом «з міркувань безпеки», але пообіцяла звідти з’їхати протягом «декількох днів». Що стосується оплати, то вона зазначила, що не встановлювала розмір орендної плати за проживання в резиденції. Венедіктова повідомила, що звернулася до правоохоронних органів, щоб з’ясувати методологію розрахунку орендної плати, і якщо вона справді сплачує за оренду за заниженими цінами, то готова самостійно покрити різницю.
  • 2 жовтня в Держуправлінні справами розповіли, як Венедіктова змогла переїхати жити на державну дачу.
  • 5 жовтня журналісти Bihus.Info повідомили, що для Венедіктової вже готують іншу держдачу — у будинку відпочинку «Конча-Заспа». Її сусідом стане президент, який переїхав у липні.