У МОЗ хочуть дозволити підписувати декларації з сімейними лікарями в онлайн-режимі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У МОЗ хочуть дозволити підписувати декларації з сімейними лікарями в онлайн-режимі

«Бабель»

Глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов, який зараз хворіє на коронавірус, заявив, що у відомстві розглядають можливість підписання декларацій з сімейними лікарями онлайн. Про це міністр сказав у відеозверненні.

Степанов додав, що це питання планують вирішити вже цього тижня. Крім того, у відомстві планують створити базу лікарів, які консультуватимуть хворих на коронавірус.

«На завтра [16 листопада] призначив нараду із заступниками щодо питання створення бази лікарів, які будуть оперативно консультувати пацієнтів, в яких ще немає декларації з сімейним лікарем, щодо лікування коронавірусу вдома. Це справді дуже типова ситуація, коли в людини немає сімейного лікаря, і вона не знає, до кого звертатися», — додав він.

  • Нагадаємо, що 14 та 15 листопада (субота та неділя) в Україні діє карантин вихідного дня. Попередньо він буде до 30 листопада, але його можуть продовжити. У вихідні, згідно з розпорядженням Кабміну, можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт.
  • Кабінет міністрів продовжив дію режиму надзвичайного стану в Україні до 31 грудня, але поки не планує вводити локдаун, попри рекордні показники захворюваності.