Спортклуб Порошенка звернеться в суд: Карантин вихідного дня не порушували, бо надають «послуги з реабілітації»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Спортклуб Порошенка звернеться в суд: Карантин вихідного дня не порушували, бо надають «послуги з реабілітації»

Гонтар Володимир / УНІАН

У спортивному клубі «5 елемент», який пов’язують із п’ятим президентом Петром Порошенком, заявили, що карантин вихідного дня не порушували. У закладі стверджують, що надають «послуги з реабілітації», а заборони на це у постанові уряду немає. Тепер клуб планує оскаржити дії силовиків у суді.

Про це заявив юрист клубу Валерій Ричек, якого цитує «Прямий».

«Ми є спортивно-оздоровчий комплекс, і у нас у штаті працює велика кількість реабілітологів, ми маємо право надавати послуги реабілітації безпосередньо від хвороб чи травм і відновлювати своє здоров’я», — зазначив Ричек.

Керівництво клубу пов’язує інцидент з «політичним тиском». Гендиректор Наталя Щербій наголошує, що клуб працює із дотриманням усіх санітарних норм. «Наш комплекс має площу у 18 тисяч квадратних метрів лише у будівлях і ще відкритий майданчик. Загалом понад 25 тисяч квадратних метрів. Ситуація має політичний підтекст», — заявила Щербій.

Нагадаємо, 14 листопада поліція виписала штраф «5 елементу» через порушення карантину вихідного дня, а також порушила кримінальну справу за ст. 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням). У самому ж клубі повідомили, що не будуть працювати 15 листопада через тиск правоохоронців.

Загалом в Україні за першу добу карантину вихідного дня поліцейські розпочали дев’ять кримінальних проваджень та склали 990 адмінпротоколів. Найбільше порушень зафіксували у Львівській (390), Дніпропетровській (209), Черкаській (128) областях, а також у самому Києві (121).