Поліція наклала штраф на спортклуб Порошенка через порушення карантину вихідного дня. Там вважають це «політичним замовленням»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Поліція наклала штраф на спортклуб Порошенка через порушення карантину вихідного дня. Там вважають це «політичним замовленням»

Гонтар Володимир / УНІАН

Поліція виписала штраф спортивному клуб «5 елемент», який продовжував працювати попри карантин вихідного дня.

Про це пише пресслужба Нацполіції.

«Під час рейдів встановлено, що спортивний комплекс «5 елемент» у Подільському районі працює у звичному режимі. Поліцейські попередили адміністрацію про адміністративну та кримінальну відповідальність, однак у відповідь почули відмову припинити роботу і впустити поліцейських у приміщення», — йдеться в повідомленні.

Через це правоохоронці склали адміністративний протокол, а також порушили кримінальну справу за ст. 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

У самому ж клубі повідомили, що не будуть працювати 15 листопада через тиск правоохоронців. Генеральний директор Наталія Щербій у зверненні заявила, що поліція виконує «політичне замовлення». Сам спортивний клуб пов’язаний із пʼятим президентом України та нардепом Петром Порошенком.

  • Нагадаємо, що 14 та 15 листопада (субота та неділя) в Україні діє карантин вихідного дня. Попередньо він триватиме до 30 листопада, але його можуть продовжити. У вихідні, згідно з розпорядженням Кабміну, можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт.
  • Кабінет міністрів продовжив дію режиму надзвичайного стану в Україні до 31 грудня, але поки не планує вводити локдаун, попри рекордні показники захворюваності.