У Києві поліція брала штурмом ресторан, який працював у карантин вихідного дня. Загалом по країні склали майже тисячу адмінпротоколів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Києві поліція брала штурмом ресторан, який працював у карантин вихідного дня. Загалом по країні склали майже тисячу адмінпротоколів

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Києві на Набережному шосе спецпризначенці штурмували елітний ресторан «Гавана», який продовжував працювати під час карантину вихідного дня. Перед тим, за даними поліції, працівник закладу вдарив журналіста. Про це повідомили у пресслужбі столичної поліції.

Патрульні та спецпризначенці виїхали до ресторану після повідомлення представників ЗМІ про перешкоджання їхній журналістській діяльності. За даними поліції, між знімальною групою та адміністрацією виник словесний конфлікт, під час якого працівник ресторану вдарив журналіста. Потім знімальну групу зачинили у закладі та не випускали.

У поліції розповідають, що протягом години вимагали від адміністрації та охорони відчинити двері, відпустити журналістів та припинити роботу закладу, але ті не реагували. Тоді працівники спецпідрозділу вибили двері і зайшли всередину.

Поліція вивела з ресторану всіх відвідувачів, а на директора закладу склала адмінпротокол про порушення карантину. Крім того, поліція розпочала кримінальне провадження через перешкоджання журналістській діяльності і затримала двох працівників закладу. Зараз вирішують питання про оголошення їм підозри.

Також у Києві поліція склала адмінпротоколи на адміністрації закладів «Хлібний» та «Редкая птица», які теж продовжували працювати попри карантинні обмеження.

Загалом в Україні за першу добу карантину вихідного дня поліцейські розпочали дев’ять кримінальних проваджень та склали 990 адмінпротоколів. Найбільше порушень зафіксували у Львівській (390), Дніпропетровській (209), Черкаській (128) областях, а також у самому Києві (121).