У деяких містах України розпочався другий тур місцевих виборів. Зокрема, в Одесі, Луцьку та Херсоні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У деяких містах України розпочався другий тур місцевих виборів. Зокрема, в Одесі, Луцьку та Херсоні

Ковальчук Віктор / УНІАН

В Україні 15 листопада розпочався другий тур виборів мера деяких міст, у яких жоден кандидат не набрав понад 50% голосів у першому турі.

Другий тур виборів мера проводиться у містах із населенням понад 75 тисяч осіб, якщо жоден кандидат не зміг перемогти у першому турі.

15 листопада такі вибори проводять у 7 містах, з яких 4 — обласні центри. Це Суми, Одеса, Херсон та Луцьк.

В Одесі за посаду мера змагаються чинний голова Геннадій Труханов та кандидат від ОПзЖ Микола Скорик. У першому турі за Труханова проголосували 38,35%, а за Скорика — 19,47%.

У Сумах у другому турі опинився чинний мер Олександр Лисенко і кандидат від «Європейської солідарності» Вадим Акпєров. Перший набрав 44,2% під час основного голосування, а другий — 14,71%.

У Херсоні за крісло мера будуть змагатися Ігор Колихаєв та Володимир Сальдо. Колихаєв отримав 30,75% голосів у першому турі, а Сальдо — 17,09%.

У Луцьку до другого туру вийшли кандидат від партії «За майбутнє» Ігор Поліщук, який отримав 32,47% голосів, та самовисуванець Богдан Шиба з результатом 13,14%.

Також другий тур виборів проведуть у Краматорську Донецької області, Українці Київської області та Кам’янець-Подільському Хмельницької області.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, окрім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.