У Конституційному суді стався спалах коронавірусу. У Зеленського говорять про приблизно 40 хворих

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Конституційному суді стався спалах коронавірусу. У Зеленського говорять про приблизно 40 хворих

Пресслужба Конституційного суду

У Конституційному суді у декількох суддів попередньо підтвердили інфікування коронавірусом. Про це «Бабелю» повідомили у пресслужбі суду.

Скільки суддів і працівників КСУ захворіли та хто саме — у КСУ не повідомляють. «Попередньо коронавірус діагностували у декількох суддів. Вони проходять обстеження для уточнення діагнозу», — повідомила представниця пресслужби КСУ Олена Фаріон.

Водночас представник президента у КСУ Федір Веніславський в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів, що приблизно у 40 працівників суду може бути коронавірус. «Виявляється, у Конституційному суді, за інсайдерською інформацією, […] близько 40 суддівь і працівників апарату вже перехворіли або зараз хворіють на COVID-19, і про це ніхто ніде не заявляє», — розповів він.

Веніславський зазначив, що це ставить під питання правомірність проведення засідань КСУ. «Питання: якщо голова суду має інформацію, що, наприклад, водій одного судді має позитивний тест, водій другого судді має позитивний тест, помічник третього судді має позитивний тест, чи має він право моральне і законне збирати засідання Великої палати, де ставить під загрозу фактично здоров’я своїх колег», — наголосив Веніславський.

Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела теж повідомляє, що частина суддів хворіють на коронавірус або перебувають на самоізоляції. Як зазначає співрозмовник інформагентства, це і є причиною відсутності кворуму на засіданнях Великої палати КСУ.

За даними видання, на самоізоляції перебуває голова суду Олександр Тупицький, а також частина суддів, у яких вже підтвердили коронавірус. Найближчим часом, найімовірніше, засідання Великої палати не плануватимуть.

Зі свого боку суддя КСУ Ігор Сліденко в коментарі інформагентству розповів, що востаннє кворум на засіданні Великої палати був у понеділок, 9 листопада. Він додав, що йому відомо про два випадки інфікування коронавірусом серед суддів КСУ.