Проти карантину вихідного дня виступили мери Черкас, Мукачева та Словʼянська

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уведений напередодні урядом карантин вихідного дня розкритикувала влада Черкас, Мукачева (Закарпатська область) і Словʼянська (Донецька область).

Мер Черкас Анатолій Бондаренко, який захворів на коронавірус, назвав рішення уряду великою помилкою, передає сайт міськради.

Бондаренко вважає, що невеликим містам не потрібен такий карантин, оскільки у вихідні люди переважно відпочивають простонеба. При цьому він додав, що готовий підтримувати будь-які рішення уряду, але якщо місто отримуватиме підтримку від держави. Мер зазначив, що місто і бізнес багато втратять унаслідок таких заходів.

«У великих супермаркетах існує набагато більший ризик заразитися, ніж у маленьких магазинчиках, які дотримуються необхідних санітарних норм. Тому такі заходи не дадуть бажаного ефекту в боротьбі зі хворобою, зате можуть просто знищити малий бізнес», — заявив мер.

Мер Словʼянська Вадим Лях прямо заявив, що місто не вводитиме карантин. «Вважаю, що рішення про карантинні обмеження повинні прийматися на місцях — комісіями з надзвичайних ситуацій. Лист про це я вже направив до Кабміну. Поки ж ніяких додаткових обмежень у вихідні ми вводити не будемо», — написав він у Facebook.

Він також пояснив відмову збитками бізнесу і додав, що рішення щодо карантину буде ухвалено на підставі висновку місцевої комісії з ТЕБ та НС за тиждень.

Мукачівський міський голова Андрій Балога закликав малий і середній бізнес робити все, щоб вижити, але дотримуватися всіх протиепідемічних заходів.

«Карантин вихідного дня — це черговий крок, який лише імітує боротьбу з поширенням коронавірусу в Україні. Ефекту від нього буде мало, а ось шкоди для сфери обслуговування й дозвілля — дуже багато», — заявив він.