Мер Черкас Бондаренко повідомив, що захворів на коронавірус, і знову розкритикував карантин

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Мер Черкас Бондаренко повідомив, що захворів на коронавірус, і знову розкритикував карантин

УНІАН

Мер Черкас Анатолій Бондаренко повідомив, що інфікувався коронавірусом та відправився на самоізоляцію. Про це він повідомив у відеозверненні у Facebook.

«Коронавірус не обійшов стороною і мене, тому що тест, який я здав […] підтвердив, тобто став плюсовим. Відчуваю себе нормально. З четверга я перебуваю на ізоляції. Працюю дистанційно», — розповів Бондаренко.

Попри це, він і далі продовжив критикувати посилення карантинних обмежень в країні, зокрема, плани уряду запровадити «карантин вихідного дня». Крім того, Бондаренко назвав «правильним» своє рішення відмовитися від повного локдауну на початку пандемії.

«Це не повний локдаун [«карантин вихідного дня»], але його наслідки для міста будуть плачевними. Закриття підприємств навіть на суботу та неділю неминуче призведе до втрати робочих місць й скорочення надходжень до міського бюджету», — заявив Бондаренко.

Він розповів, що у місті майже 400 підприємців вийшли на протести через плани запровадженням «карантину вихідного дня» і повідомляють про готовність перекривати дороги.

«Як міський голова, я обіцяю, що буду аналізувати усі ініціативи уряду з холодною головою. Ми не зупинимо економіку міста, адже тільки так ми зможемо вижити […] Як показав час, весною, коли ми відмовились запроваджувати повний локдаун за непродуманим рішенням уряду, ми вчинили правильно. Тому я хочу запевнити наших підприємців, що у подальшій роботі усі рішення, що стосуються локдауну або додаткових карантинних обмежень, я буду ухвалювати виключно в інтересах громади та беручи до уваги експертну думку наших лікарів», — заявив Бондаренко.