«Загубили календар». Зеленський передав меру Черкас «полумʼяний привіт» від МВС та СБУ через карантин

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Загубили календар». Зеленський передав меру Черкас «полумʼяний привіт» від МВС та СБУ через карантин

President Of Ukraine / Flickr

Президент Володимир Зеленський попередив мера Черкас Анатолія Бондаренка та очільників українських міст про відповідальність за дострокове послаблення карантину.

Про це президент сказав у своєму традиційному відеозверненні.

«Окремий полумʼяний привіт особисто від президента, МВС та Служби безпеки України я хочу передати меру міста Черкаси, який разом із міською радою «загубили календар» та збиралися послаблювати карантинні заходи раніше за 11 травня», — сказав Зеленський.

За його словами, такі дії місцевої влади — це спроба «заробити рейтинги ціною людських життів» і матиме відповідні правові наслідки. «Це стосується усіх представників місцевої влади, які плутають слова «децентралізація» та «автономія», — додав президент.

Про що йдеться?

Напередодні міська рада Черкас послабила з 1 травня послабила карантин. Рішення ухвалили у звʼязку з численними зверненнями підприємців, які зазнають величезних збитків. Відчиняться парки та літні майданчики ресторанів, салони краси, майстерні.

Пізніше стосовно мера міста порушили кримінальну справу, а міністр МВС Арсен Аваков заявив, що Бондаренко «загрався». Мер пояснив рішення про послаблення карантину тим, що так «установили соціальну справедливість».