«Я за один стіл з такими бандитами не сяду». Зеленський про скандал з мером Черкас

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Я за один стіл з такими бандитами не сяду». Зеленський про скандал з мером Черкас

Соколовська Інна / УНІАН

Президент Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції заявив, що не сяде за стіл переговорів з мером Черкас Анатолієм Бондаренком, бо в того «19 кримінальних проваджень».

Але яких справ стосуються провадження, президент не уточнив.

«Розчаровують люди. Я навіть не можу говорити про мера Черкас. Я навіть не знаю, як говорити, коли міський голова має 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Але його обрав народ. Це право народу. Будь ласка, обирайте бандитів, якщо хочете. Я думаю, він поводив себе некоректно. З самого початку карантину», — сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що перед початком карантину в Україні «нічого не було». «12 ліжок в інфекційних лікарнях, лише на 6-7 з яких можна лягти. Про які умови? Нічого нема. В країні нема нічого — початок коронавірусу. А держрезерв порожній, а у країні 40 мільйонів людей», — наголосив Зеленський.

Президент запитав, чому мер Черкас не звертався до нього два місяці тому.

«Де був мер Черкас два місяці тому? Де його звернення до мене? Де його літаки, які прилітали і наповнювали лікарні та аптеки Черкас? Де його особисті гроші, які він [витратив] на заповнення аптек і лікарень свого міста. Де все це? Всім мерам складно, але, вибачте, це популізм» — сказав Зеленський.