«Припиніть переслідування». Мери Львова та Івано-Франківська підтримали колегу з Черкас Бондаренка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Припиніть переслідування». Мери Львова та Івано-Франківська підтримали колегу з Черкас Бондаренка

УНІАН

Мер Львова Андрій Садовий та мер Івано-Франківська Руслан Марцінків висловили підтримку своєму колезі — міському голові Черкас Анатолію Бондаренку, стосовно якого через рішення про послаблення карантину порушили кримінальну справу. Про це вони повідомили на своїй сторінках у Facebook.

Садовий закликав «припинити будь-які переслідування мера Черкас», бо таким чином він висловлював думку громади. Мер Львова вважає, що уряд має делегувати містам більше самостійності у прийнятті рішень стосовно карантинних обмежень. Таку пропозицію він подав у Кабмін минулого тижня.

У той же час, Марцінків заявив, що, відкриваючи справи на мерів, у країні хочуть «знищити місцеве самоврядування».

«Забрали кошти в громад, закріпачили українців щодо виїзду за кордон, продали землю, обманули з доплатами медиків! Підтримую мера Черкас Боднаренка. Карантин один для всіх, а не для вибраних», — наголосив Марцінків.

  • Міська рада Черкас із 1 травня послабила карантин. Рішення ухвалили у звʼязку з численними зверненнями підприємців, які зазнають величезних збитків. Відчиняться парки та літні майданчики ресторанів, салони краси, майстерні.
  • Пізніше стосовно мера міста порушили кримінальну справу, а міністр МВС Арсен Аваков заявив, що Бондаренко «загрався».
  • Президент Володимир Зеленський попередив Бондаренка та очільників українських міст про відповідальність за дострокове послаблення карантину, передавши «полумʼяний привіт» від МВС та СБУ.
  • Згодом Бондаренко розповів про «погрози з Офісу президента» та чому послабили карантин попри рішення уряду.