Опитування: До Ради потрапили б чотири партії. Лідером залишається «Слуга народу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опитування: До Ради потрапили б чотири партії. Лідером залишається «Слуга народу»

Getty

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, то прохідний пʼятивідсотковий барʼєр подолали б чотири партії. Лідером серед них залишається «Слуга народу», на другому місці — «Опозиційна платформа — За життя».

Про це свідчать результати опитання, проведенного соцгрупою «Рейтинг» 2—3 листопада.

За «Слугу народу» готові віддати свої голоси 22,7% тих, хто готовий взяти участь у голосуванні і визначився з вибором. За ОПзЖ проголосували б 17,1% виборців. Далі йдуть «Європейська солідарність» з 15,4% та «Батьківщина» — з 8%.

Близькими до подолання прохідного барʼєру є партії «За майбутнє» (4,5%), «Сила і честь» (4,3%) та Радикальна партія Ляшка (4,3%). Інші політсили набрали б менше 4%.

За даними опитування, «Слуга народу» зберігає позиції у південних регіонах, ОПзЖ має перевагу у південно-східних, «Батьківщина» — у центрально-західних, «Європейська солідарність» у західних та у Києві, «За майбутнє» — теж у західних.

За партії ОПзЖ, «Євросолідарність», «Голос» та партію Шарія частіше голосують мешканці міст. Водночас, партії «Батьківщина», «За майбутнє» та Радикальна партія Ляшка мають вищу підтримку серед мешканців сільських територій. У «Слуги народу» ж електорат відносно рівномірно розподілений за типом поселення.

Опитування проводили серед 2 000 респондентів методом CATI (телефонні інтервʼю з використанням компʼютера) на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.