Британія перетнула межу в 50 тисяч померлих від коронавірусу. Прем’єр Джонсон закликав не сприймати це дуже трагічно

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Британія перетнула межу в 50 тисяч померлих від коронавірусу. Прем’єр Джонсон закликав не сприймати це дуже трагічно

Stephanie Keith / Getty Images

У Великій Британії від ускладнень коронавірусу померлипонад 50,3 тисячі людей — це найвищий показник у Європі. Наразі країна буде п’ятою з тих, що перетнули таку позначку, — після США, Бразилії, Індії та Мексики.

Про це повідомляє BBC.

Наразі у Британії 1,2 мільйона випадків зараження, 185 тисяч людей досі хворіють. Кожен дев’ятий померлий британець старший за 65 років. Найбільше від коронавірусу при цьому страждають бідні райони та національні меншини.

За більшістю епідемічних показників Британія має одну з найвищих смертностей у світі. Прем’єр-міністр Борис Джонсон прокоментував число померлих, намагаючись не втрачати оптимізму.

«Кожна смерть є трагедією. Але я думаю, що ми перейшли до іншої фази того, як ми це сприймаємо», — сказав він.

За останню добу у Британії зафіксували понад 22 тисячі нових випадків коронавірусу і більш ніж 500 померлих. В урядових підрахунках померлими від коронавірусу вважаються ті, хто помер впродовж 28 днів після отримання позитивного тесту.

При цьому інші методи підрахунку жертв демонструють ще похмурішу картину. Загалом у країні померли понад 60 тисяч людей, у свідоцтві про смерть яких серед причин вказано коронавірус, незалежно від того, чи робили їм тести.

Нещодавно у країні ввели суворий локдаун із новими правилами. При цьому пообіцяли відшкодувати населенню втрачені доходита відстрокували кредитні виплати на пів року. Проте вже в понеділок відкрили бари, а в Уельсі зняли обмеження на подорожі. У п’ятницю мають скасувати додаткові обмеження в Північній Ірландії.

Наразі уряд критикують за несвоєчасне введення локдауну і млявість у тестуванні населення та відслідковуванні контактів. Аналогічна ситуація в Італії, Іспанії та Франції.