Росія висунула умови розблокування контрольних пунктів на Донбасі. Українська делегація в ТКГ їх не розголошує

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Росія висунула умови розблокування контрольних пунктів на Донбасі. Українська делегація в ТКГ їх не розголошує

Марків Михайло / УНІАН

За даними української делегації у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу, Росія висунула умови розблокування роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на межі з окупованими територіями.

Про це українська делегація повідомила у Telegram.

Станом на 10 листопада Україна поновила роботу всіх контрольних пунктів на Донбасі, проте проросійські бойовики зі свого боку проїзд не відкрили й продовжують розвертати людей, які намагаються потрапити на окуповані території.

Українська делегація зазначає, що змогла «досягнути певного просування» в обговоренні умов розблокування роботи КПВВ з російською стороною. Ці умови називають «суто технічними», проте їхню суть не розкривають.

Раніше бойовики посилалися у своєму рішенні про блокування проїзду на важку ситуацію з коронавірусом.

Представники ОБСЄ також закликали Росію відкрити КПВВ для транспорту і людей до кінця тижня.

«Є позитивні ознаки того, що найближчим часом вдасться забезпечити роботу КПВВ в обох напрямках», — йдеться в повідомленні.

Традиційно на засіданні зазначили черговий день припинення вогню «в цілому» — зокрема про це заявив представник ОБСЄ Яшар Чевік, додавши при цьому, що кількість обстрілів з важкої зброї «зменшується». Нагадаємо, 5 листопада проросійські бойовики 11 разів порушили режим тиші, унаслідок чого один український військовий дістав поранень.