В ОП відбулося засідання оновленої Комісії з питань правової реформи. Зеленський пропонує провести аудит усіх реформ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський запропонував провести аудит усіх українських реформ щодо відповідності Конституції та міжнародно-правовим актам.

Про це він заявив на засіданні Комісії з питань правової реформи, пише пресслужба ОП.

«Варто провести ретельний аудит та оцінку ефективності вже здійснених реформ. Лише маючи такий аналіз, зможемо виправити помилки та створити законодавство, узгоджене з Конституцією України, міжнародно-правовими актами і рекомендаціями Венеціанської комісії», — зазначив Зеленський.

За його словами, через неповноту та нечіткість окремих аспектів діяльності судової влади і виникла конституційна криза. Тому він просить членів комісії запропонувати шляхи виходу з неї, а також з кризи довіри до судової влади в цілому.

У зв’язку з цим він доручив комісії напрацювати концепцію повноцінною судової реформи в Україні.

«Громадяни України, внутрішні та зовнішні інвестори, наші міжнародні партнери, усі ми повинні отримати здорову судову систему — незалежну, послідовну, об’єктивну. І саме таке завдання стоїть перед оновленою Комісією з правової реформи», — пояснив Зеленський.

Засідання комісії прокоментувала й посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен. Вона вважає, що в Україні вперше з’явилася політична воля для проведення судової реформи.