На картах автомобілів BMW у Росії почали позначати Крим російським. У МЗС України нагадали про міжнародні резолюції

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

На навігаційних картах в автомобілях BMW у Росії почали позначати анексований півострів Крим як російську територію.

Про це пише BBC.

Автокомпанія випустила оновлення для власних карт і з’явилося два різні файли: Road Map Europe EVO 2020-2 та Road Map Russia EVO 2020-3. В останній версії Крим позначений як російський.

«BMW Group веде постійну роботу із оновлення картографічних даних навігаційних систем, у тому числі з урахуванням законодавства країни/регіону, де автомобіль купується або експлуатується. Однак є можливість змінити настройки, задані за замовчуванням, якщо клієнт забажає експлуатувати автомобіль в іншій юрисдикції», — пояснили у компанії.

Схожу ситуацію журналісти помітили і на картах в автомобілях Nissan та Volkswagen. Якщо користуватися їхніми авто у Росії, або заходити на їхні навігаційні карти з російської ІР-адреси, то Крим позначатиметься як російська територія.

Водночас автокомпанії запевняють, що навігаційні карти можуть змінюватися відповідно до країни, щоб бути відповідними до її законодавства, але це не може вважатися позицією самої компанії щодо міжнародних кордонів.

У МЗС України вже відреагували та нагадали BMW про міжнародні резолюції, які визнають Крим винятково українською територією.

«Нагадуємо BMW про резолюцію Генеральної Асамблеї ООН 68/262, яка підтверджує український статус Криму. Всі навігаційні карти, надані BMW, повинні відображати той факт, що Крим — це Україна, компанії ЄС повинні дотримуватися політики невизнання спроби анексії Криму. Тут немає місця подвійним стандартам», — написала у своєму Twitter перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.