Посольство України звернулося до Apple і Держдепу США через «російський» Крим у додатку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Посольство України у США звернулося до компанії Apple і Держдепартаменту через відображення анексованих Криму і Севастополя в додатку «Погода» як частини Росії.

Про це йдеться в заяві посольства на Facebook.

«Посольство України у США невідкладно звернулося до керівництва американської компанії Apple із закликом виправити некоректне позначення Криму як частини Росії у додатках компанії. Українські дипломати також звернули увагу Державного департаменту й інших компетентних відомств США на ситуацію, що склалася», — йдеться в повідомленні.

На ситуацію відреагував і міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

«Уявіть, як ви кричите, що ваш дизайн та ідеї, роки роботи та частина вашого серця вкрадені вашим найлютішим ворогом, а когось байдужого геть не обходить ваш біль. Саме таке відчуття виникає, коли ви називаєте Крим російською землею», — звернувся міністр до компанії у Twitter.

Що сталося?

Раніше журналісти повідомили, що у своєму додатку «Погода» Apple на території Росії почала відображати Крим і Севастополь як територію РФ. На материковій частині України та на анексованому півострові Севастополь, Сімферополь, Керч та інші міста не відображаються ані частиною України, ані Росії.

Голова комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов говорив, що компанія «усунула претензії Держдуми щодо позначення Криму у своїх сервісах». В Apple цю ситуацію не пояснили.