Посольство України у США попросило Google виправити зображення Криму як частини Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Посол України у США Валерій Чалий звернувся до керівництва корпорації Google з проханням виправити зображення анексованого Криму як частини Росії у додатку Google Maps. Про це йдеться у повідомленні на сторінці посольства у Facebook.

«В офіційному листі посол зазначив чітку позицію щодо неприпустимості залучення всесвітньо відомої корпорації та пошукового сервісу Google в інформаційну війну, яку Росія веде у світі, поширюючи дезінформацію, фейки та пропаганду, як у випадку з зображенням Криму на картах», — йдеться у повідомленні.

Чалий наголосив, що ситуація із зображенням Криму у складі РФ суперечить позиції Адміністрації президента США, Конгресу США та ООН. «Представники Google неодноразово наголошували у публічних виступах та інтерв’ю, що політика корпорації зосереджена на розвитку інформаційних технологій поза інформаційними війнами», — підкреслюється у повідомленні.

У посольстві сподіваються, що Google виправить некоректне зображення території Криму на всіх своїх картах у відповідності до міжнародних норм, документів і офіційної позиції Сполучених Штатів.