В Apple пояснили, чому позначили Крим російським. І заявили, що нова геолокація діє тільки для Росії

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

В Apple змінили геолокацію Криму з України на Росію, але у звʼязку з суспільним резонансом компанія проведе «аудит своєї політики щодо спірних територій». Про це Reuters заявила прессекретар компанії Труді Мюллер.

За її словами, Крим позначений російським в карті програми для погоди в телефонах з оперативною системою IOS «тільки для Росії». Зазначимо, що для України кримські міста почали позначати без належності до тої чи іншої держави.

«Ми розглядаємо міжнародне право, а також відповідні закони США та інші внутрішні закони, перш ніж приймати рішення про маркування на картах. І вносимо зміни, якщо того вимагає закон», — заявила Мюллер.

Вона додала, що зараз компанія працює над тим, щоб у майбутньому коректно позначати спірні території.

Що сталося?

Раніше журналісти повідомили, що в своєму додатку «Погода» Apple на території Росії почала відображати Крим і Севастополь як територію РФ. На материковій частині України та на анексованому півострові Севастополь, Сімферополь, Керч та інші міста не відображаються ні частиною України, ні Росії.

Голова комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов говорив, що компанія «усунула претензії Держдуми щодо зазначення Криму у своїх сервісах». В Apple цю ситуацію не пояснили.