Іспанський телеканал опублікував карту з «російським» Кримом. У МЗС вже відреагували

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Іспанська телерадіомовна корпорація RTVE опублікувала інтерактивну карту поширення коронавірусу у світі, на якій тимчасово окупований український Крим позначили як частину Росії. Карта розміщена на сайті телеканалу.

На карті Крим позначили тим самим кольором, що і Росію.

RTVE — державна корпорація, заснована урядом Іспанії.

Скрин з сайту RTVE.

RTVE

У Міністерстві закордонних справ України вже відреагували, наголосивши, що такі явища — неприпустимі. Посольство України в Мадриді звернулося до телеканалу та МЗС Іспанії з вимогою виправити карту.

«МЗС України продовжує «викладати» географію закордонним ЗМІ. Цього разу іспанська телерадіокомпанії RTVE, яка опублікувала інфографіку про поширення COVID-19, де окупований Крим позначений частиною РФ. Такі явища є неприпустимими», — написала перший заступник глави МЗС Еміне Джапарова у Facebook.

  • Раніше карту з «російським» Кримом опублікувала французька газета Le Monde, але потім виправила.
  • В Естонії у шкільному підручнику з англійської мови для 7 класу знайшли карту, на якій Крим позначений як територія Росії. Тоді директор видавництва Studium, яке випустило підручник у 2018 році, Ааво Кеннік вибачився за інцидент. За його словами, карту взяли з вільного доступу. У Міністерстві освіти і науки Естонії пропонували видавництву вилучити неправильні сторінки та замінити їх на нові.