«Слуга народу» у січні планує провести з’їзд. Обиратиме кандидатів на довибори в Раду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слуга народу» у січні планує провести з’їзд. Обиратиме кандидатів на довибори в Раду

Соколовська Інна / УНІАН

Партія «Слуга народу» у січні планує провести з’їзд, на якому запропонує кандидатів на довибори до Верховної Ради у кількох округах. Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«У нас запланований приблизно у січні з’їзд. Тому що попереду довибори по трьох округах до Ради — потенційно, за двома — точно», — розповів Корнієнко.

Він нагадав, що депутат їхньої фракції Зіновій Андрійович вирішив скласти мандат після того, як його обрали мером Надвірної на Прикарпатті. Крім того, додає Корнієнко, позафракційного депутата Руслана Требушкіна знову обрали мером Покровська.

«І є ймовірність, що в Херсоні наш народний депутат [Ігор Колихаєв] виграє вибори мера», — додав Корнієнко.

За словами політика, на зʼїзді оберуть кандидатів в нардепи від партії, які балотуватимуться на довиборах у Раду. Корнієнко нагадав, що згідно із законодавством проміжні вибори проводяться або в останню неділю березня, або ж в останню неділю жовтня.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу.
  • Також 25 жовтня пройшли довибори до Верховної Ради на 208-му окрузі. Там переміг кандидат від «Слуги народу» Анатолій Гунько, обігнавши лідера Радикальної партії Олега Ляшка.