«Слуга народу» заявила, що на місцевих виборах здобула найбільшу кількість депутатських мандатів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Слуга народу» заявила, що на місцевих виборах здобула найбільшу кількість депутатських мандатів

Сергій Бортник / «Бабель»

Глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що політсила виграла на місцевих виборах за кількістю депутатських мандатів у всій країні. Про це повідомляє пресслужба партії у Facebook.

За даними Корнієнка, загалом по країні партія має близько 6 100 депутатів місцевих рад і 223 голови (пораховано орієнтовно 90—95% рад). Дніпропетровська область стала рекордсменкою за кількістю депутатів місцевих рад — 651, а Миколаївська за кількістю голів — 16 представників «Слуги народу».

Слуга Народа / Facebook

«Інформація ще буде оновлюватись. Але за нашим підрахунком, ми переженемо ще й самовисуванців. Чекаємо фінальних результатів», — наголосив голова партії.

Нагадаємо, що декілька українських партій після місцевих виборів заявляють про фальсифікації та затягування оголошення результатів всупереч закону.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл та об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу. «Бабель» вів текстову трансляцію.
  • Явка на місцевих виборах в Україні становила близько 37% — це майже на 10% менше, ніж у 2015 році, коли на дільниці прийшли понад 46% виборців.