Apple презентувала нові MacBook Air та Mac Mini. Відтепер усі нові девайси працюватимуть на власному чіпі компанії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Компанія Apple 10 листопада провела вже третю презентацію нової продукції у 2020 році. Цього разу вона показала нові комп’ютери та власний чіп М1.

Увесь час Apple у своїх гаджетах використовувала процесори Intel. Але тепер там розробили власний чіп під назвою М1. Саме його використовуватимуть у комп’ютерах від Apple.

М1 поєднуватиме у собі відеокарту, оперативну пам’ять та процесор. За даними компанії, продуктивність чіпу буде найвищою на ринку.

Після цього компанія одразу показала першу продукцію з чіпом М1 — це новий MacBook Air та комп’ютер Mac Mini.

Розробники обіцяють на новому ноутбуці до 18 годин автономної роботи, 16 Гб оперативної пам’яті та 2 Тб пам’яті на диску. Розмір екрану становитиме 13,3 дюйма, а загалом він має працювати у 3,5 раза швидше за попередні моделі. Ціна новинки — від 999 доларів.

Наступним девайсом на новому чіпі М1 став новий Mac mini. У ньому буде встановлено восьмиядерний процесор, що підвищить продуктивність утричі. На комп’ютері також обіцяють 16 Гб оперативної пам’яті та 2 Тб пам’яті на диску. Ціна на Mac mini — від 699 доларів.

Ще однією новинкою став більш продуктивний ноутбук MacBook Pro. Тут же розробники обіцяють до 20 годин роботи на одному заряді. Характеристики по пам’яті ті самі, а от продуктивність має зрости у 2,8 рази порівняно з попередниками. Ціна — від 1 300 доларів.