Financial Times: Apple розробляє власний пошуковик на тлі справи проти Google

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Apple активно розробляє свій власний пошукової сервіс для браузерів, щоб їм замінити Google, який за замовчуванням стоїть на смартфонах.

Як пише Financial Times, Apple прикладає більше зусиль на тлі позову Мінʼюсту США до Google за звинуваченням у монополії на пошукові системи.

За даними видання, оновлена iOS 14 вже може виконувати найбільш популярні пошукові запити без пошуковика Google. Apple як правило тримає в секреті свої плани, але нова функція свідчить про те, що компанія зайнялася питанням впритул.

Ще в 2018 році Apple найняла колишнього керівника пошукового напрямку Google Джона Джаннандреа. В Apple він займається розвитком технологій штучного інтелекту. Крім цього, компанія регулярно шукає розробників «архітектури інноваційної пошукової технології».

Експерти також відмічають зростання активності пошукового робота Applebot, який використовується для створення баз даних пошукових систем.

  • 21 жовтня стало відомо, що Міністерство юстиції США і прокурори 11 штатів подали антимонопольний позов проти компанії Google (материнської Alphabet Inc.). Компанію звинувачують у порушенні конкуренції. У позові вказано, що компанія укладала ексклюзивні угоди в обхід законодавства, завдяки яким Google ставав пошуковиком за замовчуванням.